Maľovaná príroda - Tvary a vzory v prírode


Jana Sedláčková, Štěpánka Sekaninová

Zastavte sa na chvíľu a rozhliadnite sa okolo seba. Možno, že zahliadnete, ako malá bodkovaná lienka roztvorila svoje krovky a zo zubatého listu púpavy odletela do neďalekej záhrady, z ktorej práve vykukujú srdcovité hlavičky jahôd. A cez špicaté ježie pichliače sa k nim čulo šinie slimák aj so svojou okrúhlou špirálovitou ulitou...

Nielen týmito, ale aj mnohými ďalšími tvarmi a vzormi obdarila príroda každú rastlinu, živočícha i kamienok. Na zemi, pod zemou, dokonca hlboko pod temnou hladinou mora sa to hemží vlnkami, bodkami, prúžkami, šibalskými krúžkami, kučeravými špirálami a zložito rozvetvenými vzormi. Aj ten najnenápadnejší má pritom v prírode svoje miesto a dôvod.

Maskované vzory pomáhajú živočíchom bezpečne splynúť s okolím, tie nápadnejšie zase zabodujú počas pytačiek alebo pri strašení votrelca. Aké úžasné tvary a vzory ste už objavili vo svojom okolí?

Čítať viac
8,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 32
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 1.10.2021
Formát 240x320 mm
Hmotnosť 0,572 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Malovaná příroda. Tvary a vzory v přírodě
Pôvodný jazyk čeština
Prekladateľ Sabína Košibová
EAN 9788000063065
Vek od 6
Typ kniha
Väzba viazaná s papierovým poťahom bez laminác

Recenzia médii

dotkine_knizky - Tvary a vzory v prírode

Tak, ako prvé dve knihy, je aj táto plná nádherných farieb a rozmanitých akvarelových ilustrácií, ktoré vytvorila talentovaná česká umelkyňa Magdaléna Konečná. Na texte sa podieľali opäť dve dámy Janka Sedláčková a Štěpánka Sekaninová. Už podľa názvu na obálke knihy určite tušíte, že sa v nej ukrývajú rôznorodé vzory a tvary, ktoré nájdete len a len v prírode - v rastlinnej a zvieracej ríši. Preve...

Autor knihy

Štěpánka Sekaninová

Štěpánka Sekaninová


Vyštudovala Český jazyk a históriu a knihy miluje odmalička. Už počas štúdií začala pracovať pre brnenskú televíziu ako redaktorka, neskôr sa presunula bližšie k tvorbe a pracovala ako dramaturgička detských programov. Celý život ju to však ťahalo ku knihám a dnes je nielen autorkou, ale aj literárnou redaktorkou.