Hviezdna obloha


Sara Gillinghamová

Otvorte oči a pozrite sa v noci na nebo. Verte, že nočnú oblohu uvidíte úplne inými očami!

Už pred tisícročiami noc čo noc ľudia vzhliadali k nebu a vďaka svojej fantázii spájali jednotlivé hviezdy do obrazcov, ktoré pomenovali po bohoch, zvieratách či predmetoch. Rozprávali si o nich príbehy a odovzdávali ich z generácie na generáciu. Hviezdy využívali na navigáciu, určovanie ročných období aj na predpovedanie budúcnosti. Tieto skupiny hviezd sa nazývajú súhvezdia a dodnes ich vedci a astronómovia používajú na pomenovanie rôznych častí oblohy.

V tejto knihe nájdete všetkých 88 medzinárodne uznaných súhvezdí. Prečítate si vzrušujúce príbehy a mýty viažuce sa ku každému z nich a naučíte sa ich nájsť na nočnej oblohe. Otvorte oči a pozrite sa v noci na nebo. Verte, že nočnú oblohu uvidíte úplne inými očami!

Čítať viac
17,99 € Odporúčaná cena
Nedostupné

Informácie

Počet strán 216
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 1.11.2019
Formát 229x203 mm
Hmotnosť 0,922 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Seeing Stars
Pôvodný jazyk angličtina
EAN 9788056613498
Vek od 10
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Recenzia médii

Adi

Čaro kníh - Hviezdna obloha

Táto knižka bola však pre moju hviezdy milujúcu dušičku ako pohladenie. Nájdete v nej základne informácie o súhvezdiach, astrológii a ako sa vlastne všetko vyvíjalo. A potom si môžete podrobne prečítať o všetkých 88 súhvezdiach. Dozviete sa nielen ako ich nájsť (vždy treba začínať najjasnejšiou hviezdou), ale aj v ktorej časti sveta ich najlepšie uvidíte a v ktorých mesiacoch roka sú najviditelnej...