Príbeh auta


Oldřich Růžička

Od vynálezu kolesa cez prvé zvieratami ťahané vozy a parné stroje až po najmodernejšie pretekárske autá.

Vynálezcovia stroja, ktorý je v súčasnosti pre nás každodennou samozrejmosťou, museli prejsť dlhú cestu, kým vznikol ten elegantný krásavec, ktorého nájdeš zaparkovaného v garáži. Prvé, koňmi ťahané vozy a kočiare, parné stroje, predchodcovia automobilov so spaľovacími motormi, ale aj moderné autá, v ktorých jazdil agent Bond alebo Batman, to všetko ťa čaká vo vnútri knihy.
5,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Žáner encyklopédia
Počet strán 32
Dátum vydania 12.5.2017
Formát 215x280 mm
Hmotnosť 0,4 kg
Jazyk slovenčina
Pôvodný jazyk čeština
EAN 9788000046372
Vek od 6
Typ kniha
Väzba viazaná s poťahom z iného materiálu

Recenzia médii

Zdenka Waradzinová

mimimalaknihomilka.blogspot.sk - Oldřich Růžička: Príbeh Auta

Mimi je chorá, práve spinká a tak som si povedala, že napíšem pár slov o novinke z dielne Albatrosu Príbeh Auta. Napísal ju Oldřich Růžička a ja musím hneď na úvod uviesť, že mám rada jeho encyklopédie pre deti. Píše ich pútavým a hravým spôsobom, pri ich čítaní nehrozí nuda deťom ani dospelým. A presne taká je aj encyklopédia Príbeh Auta. Pútavá, hravá s vtipnými vsuvkami v podobe komiksov a vy...

Autor knihy

Oldřich Růžička

Oldřich Růžička


Vyštudoval Pedagogickú fakultu Masarykovej univerzity a viac ako 12 rokov učil na základnej škole, neskôr aj na gymnáziu. Po kariére učiteľa presedlal na redaktorskú profesiu a zameriaval sa na knihy pre deti a mládež či oblasť non-fiction literatúry. Jeho knihy boli preložené do viac ako 50 jazykov.