To důležité vidíme srdcem!

Není pohádka jako pohádka, není princ jako princ. Tenhle je skutečně jen jeden – Malý princ, jedno z nejslavnějších děl moderní světové literatury.

S Malým princem se v africké poušti setkává opuštěný letec, autor této knížky. Zatímco se pokouší opravit havarovaný stroj, povídají si o všeličem. O tajemství podivuhodné pouti Malého prince, o dobru a zlu, o přátelství a kráse, o pravém štěstí, o odpovědnosti za ty, které máme rádi. A vůbec nezáleží na tom, odkud pocházíme: Malý princ pocházel z tak malinké planetky, že si to možná ani neumíme představit. Ale věděl, že je třeba chránit květinu, kterou vypěstoval, a že mu to přineslo větší radost než pijákovi plná láhev, podnikateli peníze a panovačnému králi nezměrná moc.

Knížka vychází s původními ilustracemi autora a v novém moderním překladu Richarda Podaného.

Čítať viac
9,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 96
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 14.3.2022
Formát 163x238 mm
Hmotnosť 0,386 kg
Jazyk čeština
Prekladateľ Richard Podaný
EAN 9788000066042
Vek od 7
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Autor knihy

Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry


Antoine de Saint Exupéry bol francúzsky spisovateľ, letec a filozof, autor rozprávkového príbehu Malý princ. Rodinu mu pre jeho roztomilú tvár a kučery hovorila Kráľ Slniečko. Bol veľmi zvedavé a bystré dieťa, rád tvoril nové veci a vymýšľal vlastné básničky. Vždy obdivoval pilotov, a tak sa nieť prečo čutodvať, že sa pri nástupe do vojenskej služby nechal prideliť k letectvu. Prešiel výcvikom pre vojenských i civilných pilotov. Pri prvej vážnej nehode sa ťažko zranil, na niekoľko rokov povolanie pilota opustil a živil sa ako obchodný zástupca automobilovej značky. Práca pre leteckú spoločnosť ho ale napĺňala viac, v tomto období písal knihy o lietaní Kuriér na juh a Nočný let. Privyrábal si písaním reportáží a pokúšal sa o diaľkové lety. Pri jednom z nich sa vážne zranil, no aj napriek tomu sa aktívne zapojil do leteckých bojov počas druhej svetovej vojny. Bol jedným z najodvážnejších bojovníkov. Odsudzoval predsudky a rasizmus, veril v duchovné hodnoty ľudstva. Trosky jeho lietadla sa našli neďaleko francúzskeho prístavu Marseille, jeho smrť však nebola nikdy objasnená. Filozofické dielo Citadela ostalo nedokončené a bolo vydané posmrtne.