Rodrigo Rabiát a jeho panoš Špunt


Michael Ende, Wieland Freund

Posledný veľkolepý príbeh od svetoznámeho autora Nekonečného príbehu Michaela Endeho o odvahe a strachu.

Špunt je zvedavý a nebojácny chlapec. S rodičmi bábkarmi a bystrým papagájom Sokratom cestuje po krajine v drobnej maringotke. Kočovať s divadlom ho ani trochu nebaví a už vôbec nie s rodičmi, ktorí mu nerozumejú a ustavične ho poučujú. Túži zažiť vzrušujúce dobrodružstvo.

Len čo sa dozvie, že v okolí žije nebezpečný lúpežný rytier Rodrigo Rabiát, utečie za ním. Netuší však, že Rodrigo Rabiát je trochu zvláštny. Miesto páchania zločinov radšej pestuje kaktusy a stará sa o zeleninovú záhradku. Špunt nalieha, aby ho Rodrigo prijal do služby. A tak tvrdohlavému chlapčaťu vymyslí skúšku: musí spáchať ťažký a nebezpečný zločin…

Posledný veľkolepý príbeh od svetoznámeho autora Nekonečného príbehu Michaela Endeho o odvahe a strachu, ale rovnako aj o tom, že všetko nie je vždy také, ako sa na prvý pohľad zdá.

Čítať viac
12,49 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 208
Dátum vydania 25.9.2020
Formát 170x240 mm
Hmotnosť 0,69 kg
Jazyk slovenčina
Ilustrátor Regina Kehnová
Originálny názov Rodrigo Raubein und Knirps, sein Knappe
Pôvodný jazyk nemčina
Prekladateľ Nikoleta Račková
EAN 9788056618592
Vek od 6
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Recenzia médii

Hanka Zavrelová

Hankine knihy - Rodrigo Rabiát a jeho panoš Špunt

Keď sa teraz pýtajú kamarátky, čo majú synov-rovesníkov môjho veľkáča (rozumej 6-7 rokov) na tip na vianočnú knihu, bez váhania odporúčam Špunta. Tento nezbedník sa k nám dostal náhodou, akoby vydavateľstvo Albatros poznalo moje decko lepšie ako ja :-). A som nadšená, že nám ho ako prekvapenie poslali, lebo sa toho vykľula parádna, vtipná a tak akurát akčná knižka, za ktorou bolo Matúšovi tri seku...

Autor knihy

Michael Ende

Michael Ende


Michael Ende bol nemecký spisovateľ fantasy a detskej literatúry. V roku 1945 bol povolaný do vojny, ale dezertoval a pridal sa k odboju. Neskôr študoval činohru na univerzite a začal písať. Jeho najznámejším príbehom je legendárny Nekonečný príbeh, ktorý mnohý poznajú najmä vďaka filmovej adaptácii. V slovenskom jazyku vo vydavateľstve Albatros vyšla jeho kniha Rodrigo Rabiát jeho panoš Špunt.